Jul med instax

Julen er endelig over os, og vi har mange gode grunde til at glæde os! Vi elsker julemad, hygge og selvfølgelig alle gaverne. Men mest af alt så handler julen for os, om at være sammen med dem, vi holder aller mest af. Derfor giver vi dig nogle DIY ideer til, hvordan julen kan gøres mere personlig og fuld af kærlighed. 

INSTAX JULEKUGLER 

Mangler du pynt til juletræet? Hvad med at lave dine helt egne julekugler med instax billeder, der gør juletræet ekstra flot? Det er både sjovt, nemt at lave, og giver træet et personligt præg. Derudover er det den perfekte måde at samle hele familien på ét sted.  

Dette skal du bruge: 

 • Gennemsigtig DIY julekugle (ca. 100 mm for at instax-billederne passer) 
 • Snor/bånd
 • instax kamera eller printer, og dertilhørende film 

Sådan gør du: Åbn julekuglen og placer det valgte instax-billede i den ene halvdel. Fyld den anden halvdel med konfetti. Træk derefter snoren/båndet igennem julekuglen og juster til den ønskede længde, inden du binder en knude. Mere skal der ikke til - nu har du din helt egen, personlige julekugle, klar til at hænge på juletræet. 

Tip: Vi foreslår at du bruger mini-formatet, som passer perfekt til denne størrelse julekugler.

                   

INSTAX JULEPYNT

En endnu nemmere måde at skabe unik pynt til juletræet er ved blot at udvælge dine favorit billeder fra særlige øjeblikke med familien, og hænge dem direkte på træet.

Dette skal du bruge: 

 • En hulmaskine 
 • instax printer og dertilhørende film
 • Bånd eller snor

Sådan gør du: Vælg og print det ønskede billede ud med din instax printer, lav et lille hul i billedets ramme, og før snoren/båndet igennem. Justér til du opnår den ønskede længde, og bind en knude. Det bliver ikke meget nemmere!

Tip: Print billedet på hovedet, så du får den brede del af rammen til at sidde øverst, og du dermed får mere plads til at lave hullet i toppen af billedet.

 

           

                

INSTAX TIL-OG-FRA KORT 

Et billede siger mere end tusind ord! I stedet for de traditionelle til-og-fra klistermærker, som du ofte sætter på julegaven, kan du lave dit helt eget til-og-fra kort, der består af et billede af enten dig selv eller den, som du skal give din personlige hilsen til. Det både pynter julegaven men viser også modtageren, at du har gjort lidt ekstra ud af det. Et simpelt trick, der giver et ekstra plus i bogen. 

Dette skal du bruge: 

 • Dekorativt bånd/snor 
 • Instax kamera eller printer, og dertilhørende film
 • Evt. en hulmaskine

Sådan gør du: Udvælg det ønskede billede i din kamerarulle og print det ud med en instax smartphone printer. Lav derefter et hul til snoren/båndet. Pak din gave ind, før båndet igennem billedet og bind en sløjfe.

Tip: Vend billedet på hovedet inden du printer det, så den brede kant sidder øverst, og du dermed kan lave et hul uden at risikere at ødelægge selve billedet. Bruger du den nye Link WIDE printer til dine til-og-fra-kort, kan du skrive en kærlig besked som kan læses, når QR-koden scannes.

 

                   

INSTAX JULEKORT 

Julekort er en nem måde at sende en lille kærlig tanke til dem, du holder af. Så hvorfor ikke gøre det ekstra personligt i år og drage fordel af nogle af de ekstra funktioner i den nye Link WIDE printer? Med QR-koder kan du optage en personlig julehilsen i form af en lydoptagelse. Om du vælger blot at indtale “God jul” eller om du vil synge “Nu det jul igen”, så vil det med garanti give modtageren et smil på læben!

Dette skal du bruge: 

 • Dekorativt papir eller kort
 • instax kamera eller printer, og dertilhørende film
 • Lim/tape

Sådan gør du: Print det ønskede billede ud og lim fast på kortet/papiret. Skriv en hilsen og pynt kortet efter eget ønske. Læg i en kuvert og send afsted! 

Tip: Vælg WIDE formatet for ekstra store billeder, hvor der er plads til hele familien. Psst. der er også plads til familiens hund eller kat!

           

                     

INSTAX JULEMENU

Hvad står middagen på? Digitaliser din julemenu ved hjælp af en QR-kode på dit printede instax billede og lad alle se menuen på deres smartphones! På den måde kan gæsterne i fred og ro tjekke menuen på mobilen. Hvis nogen har allergier eller madpræferencer, kan se nemt selv se, om der er noget fra manuen, de ikke kan spise.

Dette skal du bruge: 

Sådan gør du: Skab din julemenu og gør den digital. Upload billedet af menuen via din ønskede platform, f.eks. DropBox, Google Drive, Cloud osv. Kopier derefter det givne URL-link. Gå til Link WIDE-appen på din smartphone og vælg et billede fra din kamerarulle. I Link WIDE-appen vælger du “QR” og derefter “Link til hjemmeside”. Her indsætter du det kopierede URL-link og placerer QR-koden lige hvor du ønsker på billedet. Til sidst printer du blot billedet ud!

Tip: Ønsker du en mere simpel menu, kan du i stedet vælge “Hidden Message”, hvor du får et lille felt til at indsætte menuen i. 

         

INSTAX BORDKORT

Der er noget helt fortryllende over et smukt og indbydende julebord. Det er her vi samles for at spise en velsmagende middag sammen, give gaver til dem vi holder af, og nyde hinandens selskab. Gør julebordet ekstra specielt i år ved at lave dine helt egne, personlige bordkort. Det vil helt sikkert imponere dine gæster!  

Dette skal du bruge: 

 • Link WIDE printer og dertilhørende film
 • Stafili, klemme, clips eller andet til at sætte billedet i/på.

Sådan gør du: Print billeder ud af dine gæster med Link WIDE, og sæt dem fast i din stafili/klemme/clips. Du kan også printe nogle fælles familiebilleder ud og sætte i små holdere rundt omkring på bordet, så gæsterne kan nyde minderne under middagen.

Tip: Har du ingen stafili, klemmer eller clips, så kan du blot lægge billedet pænt på en serviet på tallerkenen.

 

         

Billederne tilhører @my100yearoldhome 

INSTAX JULEDEKORATIONER

Vil du skabe endnu mere julestemning i dit hjem, eller mangler du tips til en personlig julegave at give til en, du holder af? Vi har det ultimative projekt til dig! Hvordan det skal se ud er helt op til dig, det vigtigste er bare, at du hygger dig med det!

Nogle gange kan det være svært at finde den helt rigtige julegave eller det helt rigtige julepynt til hjemmet. Med instax juledekoration kan du skabe din helt egen stil både i form af pynt i hjemmet, men også i form af personlige gaver til dem du holder af. Det er et super nemt projekt at hygge sig med indendørs på de kolde vinterdage.

Dette skal du bruge: 

 • En glasvase/tom lanterne
 • Lim (gerne en stærkere variant)
 • Batteridrevet lyskæde 
 • Små nisser, rensdyr eller lignende figurer 
 • instax kamera eller printer, og dertilhørende film

Sådan gør du: Vælg det billede, som skal sidde midt i din juledekoration. Ved hjælp af limen fastgør du dine figurer/træer i bunden af glasvasen/lanternen på det ønskede sted. Placer forsigtigt billedet i midten af lanternen, og placer derefter lyskæden rundt om billedet for at skabe en hyggelig stemning.

Tip: Tilføj kunstig sne i lanternen for at skabe endnu mere julestemning!

 

                   

 

Du vil måske også synes om