• Manualer
  • Film
  • Kameraer & printere
  • Køb
Hvordan indsætter jeg film i mit instax kamera / printer?

Du indsætter instax film korrekt ved at indsætte filmpakken således, at det gule mærke i øverste højre hjørne på filmpakken flugter med det gule mærke på dit instax kamera eller mini printer. Det vil sige, at når du holder filmpakken og skal til at indsætte den i kameraet / printeren, skal det gule mærke øverst i højre hjørne vende ud mod dig selv. Når de gule mærker på produktet og filmen flugter, er det blot at sætte filmen ind i kameraet / printeren. Det er vigtigt at filmen ikke presses ind i dit produkt, da dette kan beskadige både filmen og produktet.

Se hvilket filmformat der passer til dit instax produkt. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Billedet sidder fast i kameraet / printer, hvad skal jeg gøre?

Hvis billedet sidder fast eller ikke kan komme ud, skyldes dette ofte lavt batteri på dit instax kamera eller instax mini printer. Det sker, at kameraet har nok batteri til at tænde og tage et billede, men ikke nok batteri til at udskrive billedet. Prøv derfor at udskifte batterierne mens kameraets objektiv er slået ud. Se her hvor mange billeder instax kameraer og printere holder batteri.

Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Kan jeg tage mine instax film gennem X-ray maskinerne i lufthavnen?

For at undgå dug og beskadigelse af instax film ved X-ray inspektion af bagage i lufthavnen, anbefales det at film og dit instax kameraer eller instax printer med film i opbevares som håndbagage og ikke som indtjekket bagage. Hvis faciliteterne er til det, kan en manuel kontrol efterspørges.

Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Hvorfor udvikles mine billeder ikke ordentligt?

Udviklingen af et billede fra dit instax kamera eller instax mini printer sker ca. 90 sekunder efter, at billedet er blevet taget uanset hvilken instax film du bruger. Det er vigtigt, at billedet ikke krølles, klemmes eller rystes i dette tidsrum, da det kan have en indflydelse på fordelingen af kemikalier under udviklingen af billedet. Nogle vælger dog alligevel at gøre dette for at skabe en kreativ effekt på billedet.

Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Når jeg tager et billede af solen, kommer der et sort mærke på billedet. Er det noget galt med filmen?

Når du tager et billede af et objekt med et meget lyst element, såsom solen, vil denne del af instax filmen blive overeksponeret. Dette vil resultere i et lille sort mærke på billedet. Dette er helt normalt, men for at undgå at det sker, bør du være forsigtig med at tage billeder direkte af solen eller anden stærk lyskilde. Hvis du virkelig ønsker at fange solen på et billede, kan du prøve at holde et par solbriller henover objektivet, mens du tager billedet, da dette kan reducere chancen for overeksponering, så billedet ikke får et sort mærke, når det printes på dit instax kamera eller instax mini printer.

Hvis du oplever at dine billeder ofte bliver for mørke eller lyse, kan du læse mere om dette her. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Mine billeder kommer ud helt blanke/hvide, hvad er årsagen?

Hvis dine billeder forbliver hvide, efter de er printet, skyldes det ofte, at bagklappen på dit instax kamera eller din instax mini printer har været åben, efter film er blevet indsat. Instax instant film er sensitiv overfor lys og bør kun blive eksponeret overfor lys, når billedet er taget, aldrig før. Hvis bagklappen har været åben, kan lyset have ødelagt filmene, som dermed kommer ud hvide. Ofte vil det kun være de første billeder, som er beskadiget, og de resterende billeder vil blive udviklet som normalt. Dette afhænger dog af, hvor længe og intenst filmen er blevet eksponeret for lys.

Du kan læse mere om hvilke vejrforhold dit kamera og printer virker bedst under her. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Hvordan opbevarer jeg bedst minde instax billeder?

Vi anbefaler at holde dine færdig printede billeder væk fra direkte sollys og fugtige omgivelser, om end det er printet fra dit instax kamera, eller instax mini printer og uanset hvilken instant film der er brugt. Sæt billederne i et album i et tørt og køligt rum for maksimal holdbarhed.

Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Hvilke filmformater tilbyder i?

Nedenfor kan du se hvilke filmformater vi tilbyder til dit instax kamera eller instax printer.

instax mini
Filmstørrelse – 54 x 85mm
Billedstørrelse – 46 x 62mm

instax SQUARE
Filmstørrelse – 86 x 72mm
Billedstørrelse – 62 x 62mm

instax WIDE
Filmstørrelse 108 x 85mm
Billedstørrelse – 99 x 62mm

Er du i tvivl om hvilke filmformat du skal vælge til dit instax produkt? Find svaret her. Har du spørgsmål kan du altid kontakte os.